Sintonia Alfa – Les sectes

24 11 2010
.
.
  • Resum: Una secta és un grup cohesionat per una doctrina demagògica encapçalada per un líder carismàtic que és la divinitat o un elegit per ella. Té una estructura piramidal vertical i totalitària on la paraula dels dirigents es dogma de fe. Els líders intervenen en els detalls més íntims i personals dels adeptes i exigeixen que les seves ordres siguin executades sense la menor crítica. Exigeixen l’adhesió de tot el grup i trencar amb tots els llaços socials anteriors al culte. Viuen en comunitat tancada o en total dependència del grup. Suprimeixen les llibertats individuals i el dret a la intimitat. Utilitzen tècniques neuro fisiològiques que anul•len el raonament dels adeptes. Les seves activitats primordials son aconseguir nous adeptes i la recol•lecció de diners. Els membres que treballen fora de la secta donen tot o la majoria de part dels seus diners.
  • Convidats: Pepe Rodríguez
  • Data emissió: 09/01/1994 24:00-02:00
  • Cintateca: Jordi Busquets, Valentí Cobes

.

Més informació…
.

CONVIDATS

Pepe Rodríguez

» Llicenciat en Ciències de la Informació; especialitzat en tècniques de persuasió coercitiva; un dels principals experts en el mon de les sectes; ha realitzat investigacions pel Plan de Acción Sobre Drogas del Ministerio de Sanidad; des del 1987 és membre tècnic del grup de treball sobre sectes de la Comissió Interministerial per a la Joventut; ha ocupat llocs de responsabilitat en programes televisius com Catalunya Misteriosa, Tribunal Popular y la Ronda de TVE, o la Vida en un Xip de Tv3; exerceix la docència com a professor del màster en Drogodependències del Instituto de Drogodependencias de la Universidad Complutense i d’un curs sobre Peritatge Psicològic en els Tribunals.  (Font: SA, 1994)

.


Accions

Informació

2 responses

27 11 2010
El tiempone

Vaya pájaro.
Me gusta mucho este podcast.

30 11 2010
DARMA

Gracias por la tarea de recopilación que estais realizando. Es un gozo poder continuar disfrutando del legado de nuestro querido Andreas. Muchas gracias.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: